Kurs for terapeuter
 
PranaMatt akupukturmatte
 
PranaLife VitalityCard
 
Detoxsystem
 
Olje og leirekur
 
Vibra 70
 
Lasermed
 
Oljeapoteket
 
Hailolje
 
Firmakonsultasjon
 
Sykdommer
 
Oversikt produkter
 Eteriske oljer

Aromaterapi er terapeutisk bruk av eteriske oljer. De eteriske oljene kan også kalles plantenes hormoner.

GENERELLE EGENSKAPER: Antiseptiske, antibakterielle, antivirus, antibiotisk. Dette virker cellegenererende, bevarer kroppsvev og stopper infeksjoner. Cellefornyende Vanndrivende og utrenskende. Utskillelse av avfallstoff. Ypperlig ved slanking/ cellulitt. Blodsirkulasjondstimulerende. Mer energi, bedre varmefordeling i kroppen, friskere organer. Normaliserende. Balanserer stoffskiftet, blodomløpet, blodtrykk osv. Psykologisk balanserende,     Gir åndelig vekst.

BASISOLJER: Basisoljer er rene, uraffinerte planteoljer som brukes til å spe ut eteriske oljer for at disse skal kunne brukes direkte på huden ved massasje. De fleste eteriske oljene er alt for konsentrert til å brukes ufortynnet på huden.

Basisoljene påskynder opptaket av eteriske oljer i kroppen. De er rike på naturlige fettsyrer og inneholder en rekke vitaminer, bl.a vitamin A og E, som fornyer og gir næring til huden og holder den smidig. Sesamolje er en rik kalsiumkilde, mens nøtteoljer inneholder vanligvis kalium og magnesium.

MANDELOLJE:  Den klassiske oljen for basisolje til massasje. Den er nesten uten lukt, og absorberes lett av huden. Den virker lindrende og tåles godt av de fleste hudtyper, selv om allergiske reaksjoner er mulig. Fin for kropp, ansikt og negler. Inneholder A, B1, B2, B6 og litt vitamin E.  Mandeloljen smører og mykgjør huden, og sies å gjøre denne elastisk og å motvirke rynker.

DRUEKJERNEOLJE: Druekjærneoljen er ikke så "fet", men er en lett og luktfri olje som egner seg spesielt godt til massasje av fet hud. Fin for menn og ved lymfedrenasje. Inneholder linolsyre og en liten mengde vitamin E, kan blandes med andre baseolje eller brukes som en 100 % baseolje.

ARNICAOLJE: Den er fin for støt, slag, blåmerker, overstrengelser, smerter, kuler, ryggverk, skader, forstuing og forstrekninger. Den er en macert olje av urten Arnica montana, kjent for sine legende egenskaper. Bør ikke brukes på ødelagt hud, men er fin på brannsår.

AVOKADOOLJE: Kaldpresset avokadoolje er rik på næringsstoffer (vitamin A, B og D og lecitin) og holder seg godt. Spesielt god til tørr og aldrende hud. Pga. den er klebrig, bør denne brukes som en del av baseoljeblandingen til massasje, f.eks. 10- 25 % i en lettere baseolje som mandelolje.

CALENDULAOLJE: Har gode legende og betennelseshemmende egenskaper. Calendulaolje passer til all slags skadet hud, særlig for skadet hud, sår, byller, liggesår, eksem, arr og sprukken hud. En macert olje som inneholder urten Calendula officinalis (ringblomst). Oljen bidrar til å forhindre strekkmerker under svangerskap og massere såre brystvorter. Barneolje.

PERIKUMOLJE: Har antiseptiske, legende og smertestillende egenskaper. Fin i behandling av isjas, ryggsmerter, nevralgi, lumbago og helvetesild pga. lindring av nervesmerter. Kan også brukes på skadet hud, sår, byller og brannsår. Er en macert olje laget av prikkperikum (hypericum perforatum) som sammen med olivenolje, gir den en vakker dyprød farge.

HVETEKIMOLJE: Hvetekimolje er en nærende olje for huden, som egner seg til tørr, skadet, aldrende eller arret hud og bidrar til å forhindre strekkmerker under graviditeten. Tykk, ravfarget og naturlig rik på vitamin E. Ganske klebrig, og bør derfor blandes med andre lettere basisoljer i en fortynning på 10- 20 %. Selv om vitamin E er en antioksydant, har hvetekimolje det med å forringes raskt, og bør brukes innen 12 mnd. fra kjøpsdato.

SESAMOLJE: Er en lett massasjeolje som opptas raskt, er en god kalsiumolje, vitaminrik- mineralrik med lecitin. Fin som badeolje, beskytter mot sol. God til eksem- psoriasis. Styrker nerve- og hjerneceller. Kan brukes som babyolje.

HASSELNØTTOLJE: Trekker lett gjennom huden og er rik og nærende olje med nøtteduft. God for blodsirkulasjonen og inneholder oleinsyre, linolsyre, vitaminer og mineraler. Hasselnøttolje er spesielt nyttig mot akne og aldrende hud. Brukes 100 % blanding, eller som del av blanding.

JOJOBAOLJE: Er egentlig ingen olje, men en flytende voks, som trenger lett inn i huden. Egner seg for alle typer hud, særlig for eldre hud. Jojobaolje er effektiv mot uttørring og flass, og kan masseres inn i hår eller hodebunn. Den er en balanserende olje, fin mot akne og fet hud såvel som mot tørr og fuktfattig hud. Den er betennelseshemmende og brukes mot eksem og psoriasis. Løser fett, god for cellulitt.

MAISKIMOLJE: Øker blodgjennomstrømningen, passer alle hudtyper. Er for sterk rundt øyer. Rik på mineral- og vitaminer.

OLIVENOLJE: Kaldpresset olivenolje er rik på mange vitaminer og mineraler. Passer alle hudtyper, er fuktighetsbevarende, fordøyelsesfremmende, vanndrivende, beroligende og styrkende. Spesielt fin mot reumatisme, smerter og verk, samt tørr og betent hud. Pga. konsistens og farge, er det en fordel å bruke fortynnet 10- 50 % med andre baseoljer.

SOLSIKKEOLJE: Kaldpresset solsikkeolje inneholder vitamin A, B, D og E, proteiner, og er lavt innehold av mettete fettsyrer. Den brukes ofte som baseolje for macerte oljer av god kvalitet. Dette er en behagelig lett olje som passer alle hudtyper, fin for astma, bronkitt og hoste.

APRIKOSKJERNEOLJE: Mild babyolje som er en lett, luktfri olje med lignende egenskaper som mandeloljen. Inneholder vitamin A, og noen vitaminer i B- komplekset. God til tynn hud, og egner seg til påføring i ansiktet og andre steder med sart hud. Styrkende på hudens stoffskifte.

SOYAOLJE: Mild babyolje, badeolje, hud og massasjeolje. Kan brukes rundt øynene, inneholder vitamin og mineraler og virker beroligende.

NATTLYSOLJE: Nattlysolje er kjent for sin evne til å motvirke koagulering av blodet. Den utvinnes av nattlysplantens frø og er rik på fleurmettede fettsyrer, bl. a. lonolsyre og inneholder også gammalinolsyre (GLA) og andre vitaminer og mineraler. Den virker mot en rekke hudlidelser og er god i behandlingen av eksem, psoriasis og tørr og aldrende hud. 10% eller mer i en baseolje.

KOKOSNØTTOLJE: Den er i fast form ved værelsestemperatur, men blir flytende ved kroppsvarme. Oljen er ikke "fet", og utgjør en god basisolje for de fleste eteriske oljer. Virker godt på tørr hud og særlig god i hår og hodebunnsbehandling.

 

 
Behandlingsformer
Lock-Foot Whiplash Syndromet
Laserterapi
Resonans-felt-terapi